آشنایی با کوچکترین بورس های دنیا
آشنایی با کوچکترین بورس های دنیا بورس مغولستان یکی از کوچکترین بورسهای دنیاست که پس از آغاز به کار در سال ۱۹۹۰، هماکنون دارای ۶۱۰ شرکت پذیرفتهشده و ارزش بازاری افزونبر ۱/۳میلیارد دلار(تا سال ۲۰۱۲) است. اما ...
آشنایی با کوچکترین بورس های دنیا
بورس مغولستان یکی از کوچکترین بورسهای دنیاست که پس از آغاز به کار در سال ۱۹۹۰، هماکنون دارای ۶۱۰ شرکت پذیرفتهشده و ارزش بازاری افزونبر ۱/۳میلیارد دلار(تا سال ۲۰۱۲) است.
اما در این بین بورس ویتنام با عملکرد بهتری نسبت به بورس مغولستان روبهرو بوده و از سال ۲۰۰۰ میلادی روند رو به رشد را برای جذب سرمایه شرکتهای آغاز کرده و هماکنون دارای ۸۰۰ شرکت پذیرفتهشده است.
بازارهای نوظهور گاهی اوقات با هدف جذب سرمایهگذاری خارجی و خوشنامی اقدام به تاسیس بورس اوراق بهادار میکنند. بیشتر این کشورهای کوچک با کمک کشورهای همسایه و با کمک شرکای تجاری، بازارهای بورس را تاسیس میکنند.
اما بعضی اوقات این بورسهای کوچک با سرمایه کم فعالیت خود را آغاز میکنند و در همان اندازه کوچک نیز باقی میمانند چرا که دلایلی معقول برای بقا در این حد و اندازه دارند.
نبود نقدینگی؛خیلی دشوار است که بازاری با نقدینگی مناسب با حداقل تعداد شرکتهای پذیرفتهشده راهاندازی کرد.
شرکتها از بازاری که با کمبود نقدینگی مواجه باشد دوری میکنند و درواقع این رفتار با یک مثال قابل توجیه است: نمیتوانم شغلی پیدا کنم چون تجربه کاری ندارم، نمیتوانم تجربه کاری داشته باشم چون هیچ شغلی ندارم.
قانونگذاری: قانونها در بازارها متفاوت هستند. سیستمهای بورسی که دارای قانونهای بسیار سختگیرانه هستند و بیش از حد سختگیر بوده یا بیش از حد مسامحه به خرج میدهند شرکتها را از ورود منع میکنند و سرمایهگذاران را فراری میدهند.
سیاستها: برای دولتها بسیار راحت است که در بازارها دخالت کنند و اوضاع را بهدست بگیرند اما این دخالتها سرمایهگذاران را از بازار فراری میدهد، به این دلیل که سرمایهگذاران میدانند دولت روزانه و با هر اتفاقی سیاستهای خود را تغییر میدهد و این تغییر در سیاستها میتواند بازارها را بههم بریزد.
با تمام این محدودیتها بسیاری از بورسهای کوچک هنوز به حیات خود ادامه میدهند.
کوچکترین بورس دنیا که بورس لائوس نام دارد در سال ۲۰۱۰م فعالیت خود را با کمک بورس کرهجنوبی آغاز کرد و تا به حال تنها ۴ شرکت پذیرفتهشده در آن فعالیت دارند. بانک تجاری لائو، شرکت جنریشن پابلیک، شرکت لائو ورد پابلیک، شرکت پترولیوم لائو در کنار بورس لائوس، یک بورس دیگر همنام کوچکترین بورس دنیا را به یدک میکشد.بورس کامبوج به عنوان کوچکترین بورس فعال دنیا دارای ۲ شرکت پذیرفتهشده است. شرکت تامینکننده آب دولتی و شرکت بینالمللی گرند توئینز که درواقع یک شرکت تایوانی
است.
در سال ۲۰۱۱ میلادی کوچکترین بورسهای دنیا علاوه بر لائوس و کامبوج، بورسهای موزامبیک، کامرون، کیپ ورد(کشوری در افریقا)، ارمنستان، تانزانیا، سوازیلند(یک کشور پادشاهی در جنوب افریقا)، نامبیا، سوریه و لیبی هستند.