آموزش ثبت سفارش در بورس
به گزارش اخبارمالی حساب من برای شروع خرید و فروش سهام، ابتدا باید کد سهامداری خود را دریافت کنید. اگر هنوز این آموزش را مطالعه نکردهاید، روی مقاله “چگونه کد سهامداری بگیریم؟” کلیک کنید. بعدازاینکه ...
به گزارش اخبارمالی حساب من برای شروع خرید و فروش سهام، ابتدا باید کد سهامداری خود را دریافت کنید. اگر هنوز این آموزش را مطالعه نکردهاید، روی مقاله “چگونه کد سهامداری بگیریم؟” کلیک کنید. بعدازاینکه شما کد معاملاتی خود را دریافت کردید به چهار روش میتوانید سهام شرکتهای موردنظر خود را بخرید یا بفروشید. این روشهای ثبت سفارش خرید و فروش در بورس عبارتاند از:
- مراجعه حضوری به کارگزاری و تکمیل فرم سفارش خرید یا فروش سهام
- تماس تلفنی با کارگزاری و ارائه سفارش خرید یا فروش سهام
- مراجعه به وبسایت آفلاین شرکت کارگزاری و ثبت سفارش خرید یا فروش سهام بهصورت اینترنتی
- خرید و فروش سهام بهصورت آنلاین
در هر یک از این روشها شرکت کارگزاری موظف است اطلاعات شما را بهطور کامل ثبت و نگهداری کند. در روش اول برای ثبت سفارش خرید و فروش در بورس، شما میتوانید بهصورت حضوری به یکی از شعبههای شرکت کارگزاری مراجعه کنید و با پر کردن فرم سفارش خرید یا فروش، سفارش خود را ثبت کنید. در زیر نمونه فرم ثبت سفارش خرید و فروش در بورس را میبینید.
توجه کنید که برای ثبت سفارش خرید یا فروش سهام نیازی به مراجعه حضوری به کارگزارتان نیست. شما میتوانید از روشهای دیگر ثبت سفارش استفاده کنید.
در روش ثبت سفارش تلفنی شما از شرکت کارگزاری میخواهید تا امکان دسترسی شما را به سیستم ثبت تلفنی سفارش فراهم کند. شرکت کارگزاری شماره تماس و نام کاربری و کلمه عبوری در اختیار شما قرار میدهد که شما میتوانید با تماس از هر نقطهای و واردکردن اطلاعات ورود به سیستم ثبت تلفنی، سفارش خود را ثبت کنید.
روش سوم نیز مانند دو روش اول تنها برای ثبت سفارش اما این بار بهصورت اینترنتی کاربرد دارد؛ یعنی شما با مراجعه به وبسایت ثبت سفارشهای شرکت کارگزاری در هر ساعتی از شبانهروز میتوانید دستور خرید یا فروش سهام موردنظر خود را ثبت کنید.
اما روش چهارم از برخی جنبهها با سه روش قبلی تفاوت دارد. در روشهای اول تا سوم شما سفارش خود را نزد کارگزار خود ثبت میکردید و کارگزار در ساعات معاملات سفارش شما را در سامانه خرید و فروش بورس وارد میکرد؛ اما در روش چهارم شما مستقیماً دستور خرید یا فروش را در سامانه بورس ثبت میکنید. از طرفی ثبت سفارش نیز از این طریق تنها در ساعات معاملاتی بورس امکانپذیر است و در خارج از این ساعات شما نمیتوانید سفارش خرید یا فروشی ثبت کنید و در صورت لزوم باید از روشهای دوم و سوم استفاده کنید. ما در آموزشی جداگانه تحت عنوان “نحوه خرید و فروش سهام به صورت آنلاین چگونه است؟” به روش چهارم پرداختهایم.
نکاتی پیرامون ثبت سفارش خرید و فروش در بورس
هنگام ثبت سفارش از شما اطلاعاتی خواسته میشود که باید این اطلاعات را وارد کنید. در غیر این صورت سفارش شما ثبت نخواهد شد. یکی از این اطلاعات قیمت است. هنگام خرید سهام شما باید حداکثر قیمتی که حاضرید برای خرید سهام موردنظر خود پرداخت کنید، مشخص نمایید. همینطور هنگام فروش باید حداقل قیمتی که حاضر به فروش در آن قیمت هستید، تعیین نمایید. طبعاً سفارشهای خرید سهام به قیمت درخواستی شما یا پایینتر و سفارشهای فروش سهام به قیمت درخواستی شما یا بالاتر انجام خواهند شد.
همینطور شما میتوانید سفارشهای خود را به قیمت بازار ثبت کنید و بهاینترتیب سفارش شما در صورت امکان در اولین روز معاملاتی به هر قیمتی که سهام در آن معامله میشود، انجام خواهد شد.
از طرفی شما باید یک بازه زمانی برای اجرای سفارشهای خود تعیین کنید. بازه زمانی به این معنی است که اگر سفارش شما تا پایان روز اجرا نشد تا چند روز دیگر در سامانه معاملات بورس باقی بماند؟ شما گزینههای مختلفی دارید. برای مثال شما میتوانید سفارش خود را برای یک روز معاملاتی ثبت کنید و درصورتیکه آن سفارش تا پایان روز اجرا نشد، خودبهخود لغو میشود. همینطور نوع دیگری از سفارش وجود دارد که “معتبر تا لغو” گفته میشود و سفارشها تا زمانی که شما دستور لغو آنها را صادر نکنید در سامانه معاملاتی باقی میمانند.آموزش ثبت سفارش در بورس