انگلیس، مشتری جدید نفتی ایران
ایران در ماههای اخیر دنبال فراهم کردن شرایط برای ورود شرکای جدید و همکاریهای بینالمللی است. در همین رابطه، آنطور که بیژن زنگنه وزیر نفت ایران اعلام کرده است، قراردادهای جدید نفتی ایران در چند ...
ایران در ماههای اخیر دنبال فراهم کردن شرایط برای ورود شرکای جدید و همکاریهای بینالمللی است. در همین رابطه، آنطور که بیژن زنگنه وزیر نفت ایران اعلام کرده است، قراردادهای جدید نفتی ایران در چند ماه آینده نهایی میشود که این مسئله میتوان به منزله باز شدن برخی گرهها برای حضور شرکتهای نفتی خارجی در ایران باشد.
فرانسه، ایتالیا، ترکیه، ترکمنستان و دیگر کشورها از جمله گزینههای احتمالی برای شراکت ایران بعد از قطعی شدن تفاهم لوزان بعد از انگلیس هستند. هر کدام از این کشورها، یا نماینده خود را به ایران فرستادند یا در اجلاسهای مختلف بینالمللی، با وزیر نفت ایران وارد مذاکره شدند.
در این میان و در شرایطی که برخی خبرها حاکی از رونمایی ایران از قراردادهای جدید نفتی در شهریور ماه امسال دارد، معاون شرکت ملی صنایع پتروشیمی از مذاکره با مسئولان شرکت شل خبر داده است. آن طور که محمدحسن پیوندی خبر داده، این دور از مذاکرات به دنبال مشارکت احتمالی در طرحهای صنعت پتروشیمی ایران انجام شده است.
زنگنه در این رابطه عنوان کرده که اگر توافق هستهای که در حال حاضر مذاکرات در مورد آن جریان دارد منجر به لغو تحریم ها شود، شرکت های نفتی بین المللی مشتاق بازگشت سریع به ایران هستند. به گزارش اقتصادی نیوز، آنطور که در صحبتهای اخیر وزیر نفت هم دیده میشود، شرکتهای نفتی اروپایی و آمریکا تمایل بسیاری برای ورود به ایران دارند.زنگنه در حاشیه نشست اخیر اوپک در وین، با مدیران شرکتهای مختلف نفتی از جمله مدیران عامل توتال، شل، انی و لوک اویل دیدار کرده است که این مسئله نشان از مذاکراتی است که برای انجام شدن این همکاریهای جدید صورت گرفته است. با این حال، دو مانع اصلی بر سر انجام چنین همکاریهایی وجود دارد. اولین مسئله، رونمایی از قراردادهای جدید نفتی است و مسئله اساسیتر، برداشته شدن تحریمهاست که در صورت قطعی شدن تفاهم لوزان صورت میگیرد.
مسلما اگر تحریمها بزداشته شود اقتصاد ایران شکوفا خواهد شد و همکاری و فروش نفت به کشورهای اروپایی مفید خواهد بود