بررسی راه های افزایش صادرات نفت و گاز
بلومبرگ در گزارشی به بررسی راه های افزایش صادرات نفت و گاز ایران پس از رفع تحریمهای بینالمللی علیه ایران پرداخت. ایران اعلام کرده که اندکی پس از توافق هستهای توانایی افزایش تولید نفت خود بهمیزان ...
بلومبرگ در گزارشی به بررسی راه های افزایش صادرات نفت و گاز ایران پس از رفع تحریمهای بینالمللی علیه ایران پرداخت. ایران اعلام کرده که اندکی پس از توافق هستهای توانایی افزایش تولید نفت خود بهمیزان یک میلیون بشکه را دارد و بدین ترتیب لقب دومین صادرکننده بزرگ اوپک را از آن خود خواهد کرد.به اعتقاد کارشناسان ایران برای دستیابی به این هدف به چندین ماه زمان نیاز دارد زیرا تحریمها به صورت تدریجی رفع خواهند شد. به اعتقاد این افراد ایران به حدود ۵ سال زمان و دهها میلیارد دلار سرمایهگذاری نیاز دارد.
محسن شعار تحلیلگر مسائل انرژی دراین باره گفت: نیاز شماره ۱ سرمایهگذاری است. برای دستیابی به صادرات بیش از ۴ میلیون دلار به سرمایهگذاری خارجی نیاز است.ریچارد نفیو که تا یک ماه گذشته یکی از مقامات ارشد وزارت خارجه آمریکا در موضوع تحریمهای آمریکا علیه ایران بود گفت: شرایط عملی افزایش صادرات نفت ایران تا پیش از سال ۲۰۱۶ را غیرمحتمل میسازد.
با اینحال کارشناسانی مانند لئوناردو مائوگری از دانشگاه هاروارد معتقدند که درصورت باز شدن مسیر سرمایهگذاری شرکتهای خارجی به ایران، این کشور غنی از نفت در خاورمیانه پتانسیل قابل توجهی برای افزایش تولید دارد.
پیشرفت مذاکرات سوئیس طی ماه جاری موجب افت ۱۰درصدی قیمت جهانی نفت در هفته گذشته شده است چرا که برخی تجار و تحلیلگران اعلام کرده بودند که در صورت توافق هستهای، روزانه یکمیلیون بشکه نفت ایران به بازارهای جهانی سرازیر خواهد شد و این مسئله موجب میشود تا مازاد عرضه نفت در بازار دو برابر شود.
یک دیپلمات غربی در این باره به رویترز گفت: انتظار نداشته باشید که نفت ایران بهسرعت وارد بازارهای بین المللی شود. این مسئله بسیار آسانتر است که تحریمهای مالی علیه ایران لغو شود چرا که اجزای زیادی از تجارت نفت با ایران، هدف تحریمها قرار گرفته است.
بیشک توافق هستهای موجب خواهد شد تا بخشی از نفت ایران بهسرعت وارد بازار شود. تجزیه و تحلیل رویترز نشان میدهد که ایران ۱۲ میلیون بشکه نفت در ذخایر شناور خود در اختیار دارد. برخی کارشناسان انرژی بر این باورند که ایران میتواند شش ماه پس از لغو تحریمها، میزان صادرات نفت خود را ۵۰۰ تا ۸۰۰ هزار بشکه در روز افزایش دهد.
یک تحلیلگر مسائل انرژی در لندن نیز گفت: واکنش اولیه بازار به توافق هستهای، کاملاً نزولی خواهد بود و قیمت نفت با کاهش روبهرو خواهد شد.تهران قصد دارد تا سهم خود در بازار نفت را که بهواسطه تحریمها بهرهبری آمریکا با کاهش روبهرو شده بار دیگر افزایش دهد. صادرات نفت ایران از ۲.۵ میلیون بشکه در سال ۲۰۱۲ میلادی به کمتر از یکمیلیون بشکه در روز رسیده است و بازار کماکان چشم انتظار نتیجه مذاکرات هسته ای می باشد.
باید زمینه را برای فروش نفت وگاز برای دولت مهیا کرد تا دولت موفق وچرخ اقتصادی به راحتی به چرخد