پربازدیدترین اخبار مالی ایران و جهان
در ادامه پربازدیدترین اخبار مالی ایران و جهان شایان ذکر است در پی تقویت انتظارات نسبت به افزایش نرخ بهره بانکی امریکا و همچنین افزایش گمانهزنیها در خصوص یکسان سازی نرخ ارز، نرخ دلار در ...
در ادامه پربازدیدترین اخبار مالی ایران و جهان شایان ذکر است در پی تقویت انتظارات نسبت به افزایش نرخ بهره بانکی امریکا و همچنین افزایش گمانهزنیها در خصوص یکسان سازی نرخ ارز، نرخ دلار در بازار افزایش یافته و با ۰.۶ درصد رشد به ۳۷۰۵ تومان رسیده است. از سویی دیگر افزایش تقاضا در کشور هند موجب رشد بهای جهانی طلا شده است. در لحظه تنظیم گزارش هر سکه بهار آزادی طرح جدید با ۱.۸ درصد رشد نسبت به هفته گذشته، یک میلیون و ۱۲۸ هزار و ۷۰۰ تومان معامله میگردد.
شاخص کل بورس تهران در سومین هفته رشد پیاپی با شتاب بیشتری افزایش یافته و با ۱.۶ درصد رشد به ۷۹۲۹۹.۶ واحد رسیده، که بیشینه ۶ ماهه اخیر است. در بین تمامی صنایع، تولیدکنندگان لاستیک بیشترین بازده هفتگی را داشتهاند. در پی رشد ارزش سهام گروه صنعتی بارز، تقاضا برای خرید سهام سایر شرکتهای این گروه افزایش یافته و شاخص این گروه ۱۸.۷ درصد رشد داشته است.
پکرمان پس از تصویب افزایش سرمایه ۵۲ درصدی از محل مطالبات و آورده نقدی، پیشبینی خود را نسبت به سود هر سهم ۳۲ درصد تعدیل داده و با سرمایه جدید سود هر سهم را ۵۴۶ ریال اعلام کرده است. ارزش سهام این شرکت در هفته اخیر ۲۷.۲ درصد رشد داشته است.
ارزش کل معاملات بورس و فرابورس حدود۱۴۱۹ میلیارد تومان بوده که در مقایسه با هفته قبل حدود ۴ درصد رشد داشته است. خودروسازان همچنان بیشترین ارزش معاملات این هفته را به خود اختصاص دادهاند.
تولیدکنندگان فرآوردههای نفتی پس از مدتها مورد توجه اهالی بازار قرار گرفته و در این هفته معاملات پرحجمی داشتهاند. شاخص این گروه نیز ۹.۵ درصد رشد داشته است. در این گروه پالایش نفت اصفهان با رشد ۱۸.۳ درصدی بیشترین تأثیر را در رشد شاخص گروه داشته و دومین شرکت بازار با بیشترین ارزش معاملات هفتگی بوده است.
سیمان لار سبزوار پس از دو ماه بازگشایی شده و با ۳۶.۴ درصد رشد، بیشترین بازده هفتگی را ثبت کرده است. این شرکت که در آخرین پیشبینی بر اساس عملکرد ۹ ماهه، برای هر سهم در سال مالی منتهی به ۳۱ شهریور ۹۵ مبلغ ۱۹۰ ریال زیان اعلام کرده؛ برای سال مالی منتهی به ۳۱ شهریور ۹۶، سود هر سهم را ۶۱ ریال برآورد کرده است.
شرکت ملی پخش فرآوردههای نفتی، نرخ پایه ۲۰ فرآورده نفتی ویژه در بورس را به ۹ پالایشگاه کشور اعلام کرده است. این نرخهای که بر اساس قیمت دلار در بازار آزاد محاسبه شده، برای محصولات مختلف بین ۲۶ تا ۳۰ درصد رشد داشته و از ابتدای ماه جاری برای محصولاتی نظیر نفتا، حلالها، قیر و وکیوم باتوم و . . . اعمال میشوند. این موضوع به خصوص بر سودآوری شرکتهای پتروشیمی اراک، اصفهان، تبریز و . . . که خوراک مایع استفاده میکنند تأثیر گذار خواهد بود.
آزاد شدن نرخ ارز برای شرکتهای مختلف بورسی اثر متفاوتی خواهد داشت. در برخی صنایع نظیر پالایشگاهها، با توجه به اینکه فروش شرکتها با نرخ ارز مبادلهای محاسبه میشود، افزایش سودآوری را خواهیم داشت. از سویی دیگر شرکتهای پتروشیمی که خوراک را با نرخ ارز مبادلهای و فروش را با نرخ ارز آزاد در حسابهای خود منظور میکنند؛ از این بابت با کاهش سودآوری مواجه خواهند شد. در مجموع به علت وزن بیشتر شرکتهای پتروشیمی، آزاد شدن نرخ ارز بر سودآوری کل بازار سرمایه اثر منفی دارد.
تازهترین گزارش گمرک در مورد عملکرد تجارت خارجی کشور در ۷ ماهه حاکی از آن است که واردات کشور در این مدت با کاهش ۰.۱ درصدی نسبت به مدت مشابه سال قبل، به ۲۴.۰۵۱ میلیارد دلار رسیده است. همچنین در این مدت صادرات غیرنفتی کشور با ۴.۳۴ درصد رشد نسبت به مدت مشابه سال گذشته ۲۴.۶۵۷ میلیارد دلار بوده است. میعانات گازی با سهم ۱۶.۴۳ درصد از کل صادرات غیرنفتی، مهمترین قلم صادراتی و ذرت دامی، سویا و برنج مهمترین اقلام وارداتی به کشور بودهاند. چین همچنان در صدر بزرگترین شرکای تجارت خارجی ایران است و در این مدت واردات ایران از آلمان با ۲۵ درصد افزایش به ۱.۲۷۵ میلیارد دلار رسیده است.
به گزارش گمرک چین، مبادلات تجاری ایران و چین در ۹ ماهه نخست سال ۲۰۱۶ با افت ۱۷ درصدی نسبت به مدت مشابه سال گذشته به ۲۲.۱۲ میلیارد دلار رسیده است. در این مدت صادرات چین به ایران ۱۶ درصد کاهش یافته و ۱۱.۵۲ میلیارد دلار بوده است. همچنین واردات چین از ایران با ۱۸ درصد کاهش مواجه شده و به ۱۰.۶ میلیارد دلار رسیده است. بر اساس این گزارش افت قیمت نفت باعث کاهش ارزش صادرات ایران به چین شده و در نتیجه، تراز تجاری ایران با این کشور منفی شده است.
بر اساس گزارش مرکز آمار، نرخ تورم سالانه در مهر ماه به ۷.۹ درصد رسیده است که نشانگر کاهش ۰.۴ درصدی نسبت به سال قبل است.نرخ تورم نقطه به نقطه نیز به ۶.۶ درصد رسیده که نسبت به ماه قبل ۰.۱ درصد کاهش یافته است.
اقتصاد کلان:
هیأت امنای صندوق توسعه ملی مصوب کرده تا به منظور جهش در صادرات غیرنفتی، نرخ سود تسهیلات بانکی که به صورت ریالی و از منابع صندوق تأمین میشود، به ۱۱ درصد کاهش یابد. این نرخ برای مناطق محروم معادل ۷ درصد تعیین شده است.
به گفته رییس جمهور، از اول امسال تاکنون ده هزار میلیارد تومان تسهیلات در اختیار واحدها و بنگاههای اقتصادی و صنعتی قرار گرفته و برنامه دولت جهت پیشرفت اقتصادی کشور، ارائه تسهیلات به این بخش تا سقف شانزده هزار میلیارد تومان تا پایان سال جاری است.
صندوق بین المللی پول در جدیدترین گزارش چشم انداز اقتصادی منطقه خاورمیانه، نرخ تورم ایران را برای سال های ۲۰۱۶ و ۲۰۱۷ به ترتیب ۷.۴ و ۷.۲ درصد پیشبینی کرده است. همچنین این صندوق نرخ رشد اقتصادی ایران در این دو سال را به ترتیب ۴.۵ و ۴.۱ درصد برآورد نموده است.
به گزارش انجمن جهانی فولاد، تولید فولاد ایران در ۹ ماهه نخست سال میلادی جاری نسبت به مدت مشابه سال گذشته، با ۸ درصد رشد مواجه شده و به ۱۳.۲۱ میلیون تن رسیده است. این در حالی است که تولید فولاد جهان در این مدت با ۰.۵ درصد افت به ۱۱۹۷ میلیون تن رسیده است.
شرکت خودروسازی رنو فرانسه اعلام کرده که در ماه های ژانویه تا سپتامبر ۲۰۱۶، تعداد ۶۷۰۴۸ دستگاه از محصولات خود را روانه بازار ایران کرده که این مقدار نسبت به مدت مشابه سال گذشته ۱۸۲ درصد رشد را نشان میدهد. صادرات رنو به ایران در ماه سپتامبر امسال بالغ بر ۱۲۵۰۰ دستگاه بوده است که نسبت به ماه قبل رشد ۱ درصدی و نسبت به مدت مشابه سال قبل رشد ۱۲۷ درصدی داشته است.